In memorium

 

naam
Beppie (zeugje)
 
ras en kleur

Gladhaar creme

 
gestorven op 15-11-2005  

 

Beppie is gestorven op dinsdag 15 november 2005

Hoe oud Beppie was weten we niet precies maar dat ze al even mee ging was zeker. Erg veel zal ze niet geleden hebben aangezien ze heel vredig in haar kooitje lag. Beppie was onze tweede cavia en was de moeder van het eerste nestje dat we hebben gehad. Ze heeft hier twee nestjes gehad. Haar eerste nest was er een van 9 (waarvan 4 levende)en het tweede van 4. Hierna hebben we haar rust gegeven en kon ze lekker leven tot aan haar dood.

 

 

naam
Jessie (zeugje)
 
ras en kleur

Amerikaans gekruind rood/wit ( beide ouders rood Amerikaans gekruind)

 
gestorven op 3-12-2004  

 

Jessie is Gestorven op vrijdag 3 december tijdens de bevalling van haar eerste nestje. Met de jongen was alles goed en die hebben we bij een andere zeug gezet.

 

Jessie was hier als een van de eerste cavia's toen we net begonnen. Ze kwam van de kinderboerderij hier vlak om de hoek. Als pup was ze zeer levendig en had een erg grote eigen wil. Toen ze 5 1/2 maand oud was hebben we haar met Max laten samenwonen. Dit allemaal was erg gezellig met elkaar. Op de vrijdagochtend gingen we zoals gewoonlijk bij de beestjes kijken en troffen we Jessie dood in de kooi aan. Op dat moment hadden we nog niet gezien dat de jongen geboren waren. Toen we de jongen zagen waren ze al door een andere zeug warm gehouden. Met een beetje bijvoeren van babymelk voor de jongen en varkens brokken voor een 3 weken eerder bevallen zeug om de melkproductie ietwat te verhogen hebben alle jongen het prima gered.

Jessie hebben we bij de dierenarts gebracht die haar heeft laten cremeren. Een aantal weken later kregen we netjes een brief van het crematorium met een soort van certificaat van het cremeren. Toch willen we er wel op wijzen dat het cremeren van je huisdier erg prijzig is.

 

Terug