Nestjes

Geboren op 31 mei 2005

moeder: Amber
vader: Boris
aantal jongen: 5 ( waarvan 4 dode )
ras: gladhaar

 

       

 

Geboren op 20 februari 2005

moeder: Lara
vader: Joris
aantal jongen: 4 ( waarvan 1 dode )
ras: gladhaar/ borstel

Hoera er zijn weer caviatjes geboren. Lara is afgelopen zondag bevallen van een vierling waar er helaas een was die niet meer leefde. Met de andere drie gaat het prima en word er goed voor ze gezorgd door moeder Lara. Zoals we het nu hebben kunnen zien zijn het twee zeugjes en een beertje. De kleuren zijn zwart, bruin, zwartbruin. De bevalling moet niet lang geduurd hebben want we hadden 's morgens nog gekeken en toen was er nog niets aan de hand. Toen we in de namiddag nog eens gingen kijken zagen we dat er vier jongen geboren waren. Gezien de grootte van de jongen hadden we wel wat meer moeite verwacht. De jongen wegen 93, 119 en 125 gr.

 

geboren op 15 december 2004

moeder: Pepper
vader: Toby
aantal jongen 6
ras gladhaar agouti/ Engels gekruind

De jongen zijn geboren op het moment dat we wilde gaan voeren. Alles verliep vlotjes en Pepper werd door Nina geholpen tijdens het wassen van de jongen. De eerste twee dagen als de jongen wilde drinken moest Pepper er niets van hebben. Na verloop van een aantal dagen is ze er aan gewend en drinken ze goed. Later meer. Nu dat ze een week oud zijn gaat het goed met alle 6 de jongen

geboren op 03 december 2004

moeder: Jessie
vader: Max
aantal jongen 4
ras Amerikaans gekruind

De bevalling hebben we niet meegemaakt maar moet erg zwaar geweest zijn aangezien moeder Jessie het niet heeft overleefd. Met de jongen gaat alles goed. Nina (4 weken geleden bevallen van een vierling) heeft de taak van Surrogaatmoeder op zich genomen. De jongen drinken bij haar en ze geeft ze alle warmte die ze nodig hebben. Met een pipetje voeren we ze koffiemelk bij en mengen we varkensbrokken aan de gewone brokken toe om de melkproductie van Nina op gang te houden. Inmiddels twee weken later gaat het erg goed met de jongen en heeft Nina het erg goed gedaan als surrogaatmoeder. Ze eten al lekker met de kost mee en rennen vrolijk rond in de bak met alle dames.

Geboren op 6 november 2004

moeder: Nina
Vader: Boris
Aantal jongen: 4
ras US Teddy

Alle vier de jongen liepen vrolijk rond toen we 's morgens in de bak keken. De kleur van de jongen zijn driekleur en zwart. Het zijn drie beertjes en een zeugje. Ze drinken erg goed en zelfs een stukje witlof of een plukje hooi gaat er wel in. Hieronder enkele foto's.


Dit was ons tweede nestje geboren op 17 september 2004

moeder: Beppie
Vader: Joris
Aantal jongen: 3 waarvan twee levende en een dode
ras gladhaar


Van de Bevalling hebben we niets meegemaakt. Toen we 's ochtends bij Bep kwamen kijken liepen twee jongen vrolijk door het hok. Het andere jong lag dood in een hoek. De kleur van de jongen is creme net als moeder beppie en zijn het een broertje en een zusje. Inmiddels zijn allebei de jongen naar hun nieuwe baasje en gaat het erg goed met ze.Dit was ons eerste nestje geboren op 4 mei 2004.

moeder: Beppie
Vader: Joris
Aantal jongen: 9 waarvan vier levende en 5 dode
ras gladhaar

De bevalling was erg zwaar en ging niet zonder slag of stoot.
Bij elkaar duurde de bevalling meer dan een uur. Beppie had moeite met persen. De eerste twee jongen kwamen zonder moeite maar de volgende drie gaven meer problemen en werden dan ook dood geboren. De volgende drie kwamen levend ter wereld maar een ervan was de andere dag dood. De laatste was nog niet eens ver genoeg ontwikkeld om tot leven te komen. Met de vier levende cavia's is alles prima. Inmiddels hebben ze allemaal een ander baasje en gaat het erg goed met ze en groeien ze enorm.